3. november 2021 - Develop

Om os

Om JBO A/S
JBO A/S er et 100% dansk privatejet firma, der i mere end 60 år har produceret svejsehjelme, – skærme og friskluftforsynede åndedrætsværn til skibsvæfter og industrivirksomheder i både ind- og udland.

Vore produkter bliver hovedsagligt distribueret via et stort forhandlernet, hvor vi i Danmark alene har ca. 300 forhandlere og ca. 150 forhandlere fordelt over det meste af Europa.
Virksomheden ligger i Skævinge, ca. 40 kilometer nordvest for København, hvor vi råder over ca. 2000 m2 lager- og produktionshaller med tilhørende kontorer.

Historien om JBO A/S starter helt tilbage i 1958 i Rødovre, hvor en klejnsmed ved navn Jens Olsen var indehaver af et smedefirma.

Jens Olsen havde i sit firma behov for at anvende svejsehjelme, og han begyndte så små at fremstille sine egne prototyper, da han ikke fandt, at de svejsehjelme man på daværende tidspunkt kunne få på markedet opfyldte de krav, han havde.

Kunder, leverandører og andre indenfor smedeindustrien, der kom på virksomheden fattede interesse for de svejsehjelme, man brugte, og Jens Olsen startede så småt et dørsalg af egne fremstillede svejsehjelme ved siden af sin smedevirksomhed, og med tiden blev efterspørgslen så stor, at man reelt set kunne starte en egentlig produktion.

I samarbejde med sin ældste søn Bjarne Olsen, der også blev udlært som klejnsmed, men ikke havde den helt store interesse for faget, tog Jens Olsen udfordringen op, og hermed var grundstenen til JBO A/S lagt. Jens Olsen og Bjarne Olsen har således i mange år, som de eneste i Danmark designet, udviklet og fremstillet et utal af forskellige typer svejsehjelme, men mest unikt kan nævnes de glasfiberarmede svejsehjelme, der er de eneste af sin art i hele verden.

I dag fremstiller JBO A/S udover svejsehjelme også åndedrætsværn, både trykluftforsynede og motoriserede. 95% af produktionen bliver fremstillet på egne plaststøbemaskiner, ligeledes som montage og lager foregår på fabrikken i Danmark. Det øvrige sortiment er naturligt medfølgende produkter så som sikkerhedshjelme, svejseglas, svejsehætter m.v.

JBO A/S drives i dag af Bjarne Olsens søn, Leif B. Olsen, der varetager produktion og produktudvikling samt hans datter Lone Savage, der tager sig af salg, distribution, økonomi og administration.

da_DK